×
acasă cazare restaurant galerie foto tur 360° atracţii contact

Atracții Hunter VIP


Bucură-te de diverse activități în aer liber în Pădurea Mociar


Pensiunea restaurant Hunter VIP Reghin, situata intr-un cadru natural deosebit, in mijlocul Padurii Mociar, cea mai veche padure de stejari din Romania, la iesire din Reghin (DJ 153C), spre mirifica Valea Gurghiului, Valea Molidului si a Paltinului Cret rezonantele instrumentelor musicale faurite la Reghin de vestitii lutieri, Pensiunea dispune de 10 camere de cazare dotate cu pat matrimonial,baie cu cabina de dus, balcon privat, frigider, TV LCD, internet, iar linistea padurii conferind un plus de relaxare in compania trilului de pasarele.

ATRACTII TURISTICE SI DE AGREMENT

Padurea Mociar

Arie naturala in partea sud estica a Depresiunii colinare a Transilvaniei, in imediata apropiere de DJ 153 C Reghin- Valea Gurghiului, cea mai bătrână pădure din ţara noastră este pădurea Mociar de lângă localitatea Nădaşa din Judeţul Mureş.

Pădurea este situată în apropierea şoselei care face legătura cu staţiunea turistică Sovata, fiind străjuită de dealuri domoale acoperite cu pajişti şi păduri. Aici, la mică distanţă de oraşul Reghin, şi între satele Solavăstru, Beica de Jos şi Gurghiu, undeva la altitudinea de circa 400 metri se întinde pădurea Mociar, care are o suprafaţă de circa 48 de hectare.

Arbori seculari ( quercus robur) au intre 650- 700 ani si au fost plantati pe vremea regelui maghiar Geza al II lea.
Fauna este tipică pădurilor colinare din Transilvania, la Mociar fiind prezenţi mistreţii, căprioarele, vulpile, bursucii, iepurii, diverse rozătoare precum şi numeroase specii de păsări.

Castelul Bornemisza- Gurghiu

Ridicat din ramasitele fostei cetatii maghiare, in sec XVIII lea, Castelul a fost proprietatea mai multor familii nobiliare- Rakoczi, Teleki, Bornemisza, intrand in posesia habsburgilor in 1881 si transformat in castel de vanatoare pentru Rudolf de Habsburg.

Parcul Dendrologic Gurghiu

Parcul Dendrologic Gurghiu, este printre cele mai bine pastrate parcuri istorice ale Transilvaniei, cu o vechime de aprox 300 ani si se intinde pe 11 ha in incinta domeniului Bornemisza.Acesta a fost amenajat in 1740 de Ioan Bornemisza, cancelarul Transilvaniei. Peste 350 specii rare, dintre care peste 100 arbori exotici adusi din SUA, Australia, Japonia.

Parcul deține o rețea de apă, un lac populat cu păsări acvatice, o insulă, precum și o rețea de alei bine definită. Originalitatea parcului este dată și de alte construcții vechi: căsuța de pe malul lacului, câteva mici căbănuțe de lemn și un foișor. Parcul oferă vizitatorilor prilejul de a se relaxa într–o ambianță naturală, iar celor pasionați de botanică posibilitatea de a–și îmbunătăți cunoștințele. Intrarea în parc este gratuită.

Castelul de vanatoare de la Lapusna

Castelul regal de vânătoare este situat în Munții Gurghiului, în comuna Ibănești, satul Lăpușna, la o altitudine de 815 m și la o distanță de 74 de km de Tîrgu-Mureș. A fost construit între 1925-1926 și finalizat în 1933, aparținând până în 1947 familiei regale.

Pasiunea pentru vânătoare, sport nobil în timpul monarhiei, l-a impulsionat pe regele Ferdinand să construiască nobilul conac, care a rămas moștenire regilor Carol al II-lea și Mihai I. După venirea la putere a Ceaușeștilor, s-a pus sechestru pe domeniu cu scopul de a recupera pagubele aduse în timpul domniei lui Carol al II-lea. În timpul regimului comunist, clădirea a devenit loc de întâlnire a marilor lideri.

Arhitectura castelului se aseamănă cu cea a castelului Peleș din Sinaia, toate elementele decorative din interior fiind făcute manual, la comandă. Decorațiunile au fost conservate și îngrijite cu atenție pentru a completa și păstra stilul care definește perioada domniei monarhilor României. Castelul este situate intr-un cadru natural deosebit, fiind unul dintre cele mai ozonificate arealuri din Romania.

Strandul Lacul Ursu - Sovata

Aflata la poalele Muntilor Ghurghiului, la o altitudine de 500m, statiunea Sovata are o oferta generoasa pentru relaxare si odihna. Un punct de atractie deosebit este Lacul Ursu, detonator a trei recorduri mondiale: cel mai mare si mai cald lac helioterm din lume, singurul lac cu apa sarata inconjurat de vegetatie bogata , si cunoasterea datii exacte a formarii: 27.05.1875.

Strandul Apollo

Centrul de agreement Apollo (outdoor) are o suprafata de 24.000 mp si reprezinta o atractie datorita serviciilor: - piscine cu apa dulce
- Bazin cu apa sarata
- Mini piscine pentru copii
- Loc de joaca pentru copii